(+30) 211 1901900
Δευτ. - Παρ: 11:00 - 19:00
contact@regen.gr

Blog

βλεφαροπλαστικη

Βλεφαροπλαστική Τώρα

Η βλεφαροπλαστική, η πιο unisex επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής, χαρίζει νεανικό βλέμμα και γυρνά πίσω το χρόνο σε ολόκληρο το πρόσωπο για γυναίκες και άνδρες με τον πιο φυσικό τρόπο.

 

Απευθυνόμενη στο ίδιο σχεδόν ποσοστό σε γυναίκες και άνδρες, η βλεφαροπλαστική είναι συνήθως η πρώτη αισθητική επεμβατική διαδικασία που επιλέγει να κάνει κανείς στο πρόσωπό του, καθώς προσφέρει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα αναζωογόνησης και φρεσκάδας, φυσικά στην περιοχή των ματιών αλλά και σε ολόκληρο το πρόσωπο με εξαιρετικά φυσικό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μία από τις πιο «εύκολες» επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, καθώς περιλαμβάνει ελάχιστη αποθεραπεία και σχεδόν καθόλου ταλαιπωρία για όσους την επιλέγουν. Αυτό την κρατά σταθερά μεταξύ των τριών πρώτων αισθητικών επεμβάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, μαζί με τη λιποαναρρόφηση και την αυξητική στήθους. Η απουσία εμφανών τομών και η φυσικότητα του αποτελέσματος είναι τα στοιχεία που τοποθετούν τη βλεφαροπλαστική τόσο ψηλά στην προτίμηση και του ανδρικού φύλου, που έχει επίσης δικαίωμα στην ανανέωση του προσώπου, αλλά δεν θα ήθελε κανείς να καταλάβει από που προέρχεται αυτή η φρεσκάδα και η αλλαγή.

 

 

Τεχνικές Βλεφαροπλαστικής

Όπως είπαμε και παραπάνω, η βλεφαροπλαστική αποτελεί μία από τις πιο «εύκολες» και «απλές» επεμβάσεις της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής, καθώς είναι ταχύτατη και ως διαδικασία και ως αποθεραπεία, ενώ παράλληλα εξαιρετικά σπάνια εμφανίζει επιπλοκές. Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ένα ή και στα δύο μάτια ταυτόχρονα (που είναι και το πιο συνηθισμένο), ανάλογα με το που εντοπίζεται το πρόβλημα. Υπάρχει η βλεφαροπλαστική άνω και η βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου. Η βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου γίνεται για να απομακρυνθεί η περίσσεια δέρματος και λίπους, εφόσον συνυπάρχει, από το άνω βλέφαρο, ώστε αυτό να μην βαραίνει και να μην προκαλεί την εικόνα ενός κλειστού, κουρασμένου και βαριού ματιού. Η τομή γίνεται μέσα στη φυσική πτυχή των βλεφαρίδων και είναι πρακτικά αόρατη. Η βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου γίνεται με τομή εσωτερικά του βλεφάρου, για να αφαιρεθεί ή να ανακατανεμηθεί το περιττό λίπος στο κάτω βλέφαρο, που ευθύνεται για τις αντιαισθητικές σακούλες και τα πρηξίματα στην περιοχή, ενώ, εάν υπάρχει και περίσσεια δέρματος, αφαιρείται και αυτή μέσα από μία τομή κάτω ακριβώς από τις βλεφαρίδες. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η επέμβαση πραγματοποιείται και σε ιδιαίτερα νέους ανθρώπους, που λόγω κληρονομικότητας ή κατασκευής έχουν έντονη χαλάρωση στην περιοχή των ματιών και δυσκολεύονται ακόμη και στην όρασή τους. Ειδικά για την περίπτωση ανδρών με  πολύ έντονες και βαριές σακούλες που πέφτουν χαμηλά στο πρόσωπο ως τα μάγουλα, η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τομή μέσα από το στόμα στο ύψος των παρειών, η οποία παραμένει για πάντα εντελώς αόρατη.

 

Η Επέμβαση σε Χρόνους

Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι σχεδόν άμεση, ενώ ο γιατρός συμβουλεύει τη χρήση παγωμένων επιθεμάτων για τις πρώτες ημέρες, προκειμένου να περιοριστεί ακόμη περισσότερο το οίδημα και οι εκχυμώσεις. Ανάλογα φυσικά με το είδος της εργασίας, η επιστροφή μπορεί να γίνει ακόμη και 2-3 μέρες μετά το χειρουργείο. Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται μόλις υποχωρήσει το οίδημα και το τελικό αποτέλεσμα είναι πλήρως εμφανές περίπου 1 μήνα μετεγχειρητικά.

 

Χρήστος Μεγαπάνος,

Πλαστικός Χειρουργός