(+30) 211 1901900
Δευτ. - Παρ: 9:00 - 19:00
contact@regen.gr

Blog

Ιατρικά peelings για εμφανή αντιγήρανση

Ιατρικά peelings για εμφανή αντιγήρανση

Τα ιατρικά peelings είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για φυσική ανάπλαση του δέρματος και εμφανή αντιγήρανση.

Το φθινόπωρο είναι η κατεξοχήν εποχή για peelings, αφού όλες θέλουμε μία ανανέωση μετά τις διακοπές και επίσης επιθυμούμε να απαλλαγούμε από τυχόν σημάδια που άφησε ο ήλιος στο δέρμα μας. Τα ιατρικά peelings είναι ο καλύτερος τρόπος για φυσική ανάπλαση του δέρματος, αφού έχουν ως αποτέλεσμα μία ελεγχόμενη απολέπιση. Στην ουσία απομακρύνεται ο ιστός που φέρει πάνω του τις ανεπιθύμητες βλάβες, οπότε ο οργανισμός κινητοποιεί τις διαδικασίες επούλωσης του δέρματος με την παραγωγή νέου κολλαγόνου και την αναδιάταξη του σε παράλληλη πυκνή θέση. Έτσι με τη δράση των peelings βελτιώνεται η υφή και ο τόνος του δέρματος, απομακρύνονται πανάδες και κηλίδες, βελτιώνονται ουλές, προκαλείται σύσφιξη και απαλύνονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ ενισχύεται σημαντικά η λάμψη και η φρεσκάδα της επιδερμίδας.

 

Οι Τύποι Peeling

Τα peelings χωρίζονται σε κατηγορίες, ανάλογα με το βάθος διείσδυσης των χημικών παραγόντων, σε επιφανειακά, μεσαία και εν τω βάθει:

Επιφανειακά: Τα χημικά peelings που βασίζονται στα Α – Υδροξυοξέα (AHA) και Β- Υδροξυοξέα (ΒΗΑ). Αυτά αποτελούν τα πιο δημοφιλή επιφανειακής και μέσης δράσης peelings και περιλαμβάνουν συχνά το γαλακτικό, το γλυκολικό, το κυτρικό και το μανδελικό οξύ. Το γλυκολικό οξύ αναγνωρίζεται ως ο πλέον συχνά χρησιμοποιούμενος χημικός παράγοντας με εξαιρετική δράση στα πιο λιπαρά δέρματα, αλλά και στα ευαίσθητα σε χαμηλές συγκεντρώσεις, και είναι ιδανικός ακόμα και για σκούρους φωτότυπους.

Μέσαία: Τα ιατρικά peelings που βασίζονται σε τριχλωροξικό οξύ (ΤCA). Η δράση του είναι εξαιρετική σε επιφανειακές λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά και σε ουλές ακμής. .

Εν των βάθει: Πρόκειται για το πιο ισχυρό ως προς την αποτελεσματικότητά του, αλλά και το πλέον επεμβατικό. Χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει βαθιές ρυτίδες, έντονα σημάδια γήρανσης και βλάβες από βαθιά φωτογήρανση. Ωστόσο απαιτεί ιδιαίτερες προφυλάξεις, σωστή αξιολόγηση, λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και βαθιά γνώση από πλευράς ιατρού.

 

Η Εφαρμογή

Ανάλογα με τον τύπο του peeling και το πρωτόκολλο θεραπείας, η συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από ελάχιστα έως και περίπου 30 λεπτά. Πολύ σημαντική είναι η αγωγή προετοιμασίας του δέρματος με τη χρήση εξειδικευμένων προϊόντων. Η αγωγή μετά το peeling περιλαμβάνει ειδικές μάσκες και κομπρέσες, καθώς και μαλακτικές, αναπλαστικές και αντιφλεγμονώδεις κρέμες. Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη για πολλές ημέρες μετά την εφαρμογή του peeling όλες τις εποχές του χρόνου. Ο αριθμός των συνεδριών, το πρωτόκολλο θεραπείας και το είδος του peeling που θα εφαρμοστεί εξαρτάται πάντα από το πρόβλημα και το επιθυμητό αποτέλεσμα.