(+30) 211 1901900
Δευτ. - Παρ: 9:00 - 19:00
contact@regen.gr

Blog

Καθαρό και Τέλειο Δέρμα, τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία να αντιμετωπίσεις δυσχρωμίες και πανάδες.

Καθαρό και Τέλειο Δέρμα, τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία να αντιμετωπίσεις δυσχρωμίες και πανάδες.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, ειδικά στη χώρα μας και σε όλες τις χώρες με έντονη ηλιοφάνεια, να έχουμε ένα καθόλα όμορφο και νεανικό πρόσωπο, που να «χαλάει» από πανάδες, κηλίδες και δυσχρωμίες. Οι ανομοιομορφίες αυτές στο χρώμα και την υφή της επιδερμίδας μας οφείλονται σε πολλούς παράγοντες με σημαντικότερους την αλόγιστη έκθεση στον ήλιο (φωτογήρανση), τις ορμονικές διαταραχές και φυσικά την κληρονομικότητα. Από όποια αιτία και αν έχουν προκύψει τα «μπαλώματα» αυτά στο δέρμα μας, μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και δραστικά, αρκεί να κινηθούμε άμεσα, καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και οι θεραπείες για τις δυσχρωμίες δεν εφαρμόζονται τους μήνες με πολύ έντονη ηλιοφάνεια. Οι δύο καλύτεροι τρόποι να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα είναι:

 

Τα Χημικά Peelings

Τα ιατρικά χημικά peelings είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για να αποκτήσεις ξανά ομοιόμορφο, λαμπερό και τέλειο δέρμα, χωρίς δυσχρωμίες και σημάδια. Τα peelings αυτά εφαρμόζονται από ιατρό και προκαλούν μία βαθιά και ελεγχόμενη απολέπιση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος, απομακρύνοντας έτσι τα νεκρά κύτταρα, του ρύπους και τις βλάβες από την επιφάνεια και συγχρόνως κινητοποιώντας τους μηχανισμούς ανάπλασης του οργανισμού για την ανάπλαση της επιδερμίδας εκ των έσω. Κατά τη συνεδρία εφαρμόζεται στην προβληματική περιοχή διάλυμα με βάση το κοχικό οξύ, το οποίο παραμένει συγκεκριμένο χρόνο και μετά αφαιρείται. Μετά την εφαρμογή μπορεί να παρουσιαστεί προσωρινή ερυθρότητα, ξηρότητα, ξεφλούδισμα και σχηματισμός μίας σκουρόχρωμης κρούστας, τα οποία όλα σταδιακά υποχωρούν μετά από 7-10 ημέρες, αποκαλύπτοντας τη λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα που επιθυμούμε.

Το IPL

Η θεραπεία Έντονου Παλμικού Φωτός (Intense Pulse Light) είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που χαρίζει ιδίως σε περιπτώσεις πανάδων και δυσχρωμιών. Η συσκευή IPL εφαρμόζεται μόνο από ιατρικό προσωπικό και η λειτουργία του μοιάζει αρκετά με εκείνη των laser ανάπλασης, δηλαδή εκπέμπει ένα ορατό φως που απορροφάται από τη μελανίνη της πανάδας ή του δερματικού λεκέ και προχωρά στην εξάχνωσή του. Το αποτέλεσμα είναι διττό, καθώς και η δυσχρωμία εξαφανίζεται και ο οργανισμός παράγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη για να «αντικαταστήσει» το δέρμα της περιοχή με νέο, υγιές και λαμπερό δέρμα. Η όλη διαδικασία είναι ταχύτατη και ανώδυνη, ενώ μετά την εφαρμογή συνήθως παρατηρείται ένας ελαφρύς ερεθισμός και κοκκινίλα, τα οποία όμως σταδιακά υποχωρούν μέσα σε περίπου μία εβδομάδα. Η αποφυγή της έντονης ηλιακής ακτινοβολίας και η σωστή αντηλιακή προστασία είναι πολύ σημαντική για να εξασφαλίσεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.