(+30) 211 1901900
Δευτ. - Παρ: 9:00 - 19:00
contact@regen.gr

Blog

Σβήστε τις πανάδες

Σβήστε τις πανάδες

Οι πανάδες, οι δυσχρωμίες και οι κηλίδες που έφερες μαζί σου από τις διακοπές, δεν είναι ανάγκη να σε συντροφεύουν για πάντα. Το IPL έχει τη λύση.

 

Είναι γεγονός πως πλέον στις μεσογειακές χώρες ο ήλιος είναι εξαιρετικά ισχυρός και, παρόλο που φροντίζουμε ενδελεχώς την αντηλιακή μας προστασία, έστω και μία φορά να ξεχαστούμε μπορεί να πάρουμε ως «παράσημο» την εμφάνιση κηλίδων και πανάδων, οι οποίες χαλούν την όμορφη εικόνα του προσώπου μας και την ομοιομορφία του τόνου της επιδερμίδας μας. Οι πανάδες, οι μελαγχρώσεις, οι δυσχρωμίες, οι κηλίδες και τα μελάσματα είναι ουσιαστικά διαφορετικά ονόματα για το ίδιο πρόβλημα, που συνήθως προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία και την υπερέκθεση μας σε αυτήν. Όμως η αλήθεια είναι πως και οι ορμονικοί παράγοντες παίζουν το δικό τους ρόλο στην εμφάνιση των δερματικών αυτών «λεκέδων». Οι κηλίδες λοιπόν αυτές σχηματίζονται γιατί η φυσική αντίδραση της επιδερμίδας μας στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι να παράγει μελανίνη, δηλαδή να μαυρίζουμε. Κάποιες όμως φορές κατά τη διαδικασία αυτή μπορεί να παραχθεί περισσότερη μελανίνη, η οποία μάλιστα δεν μένει στην επιφάνεια του δέρματος αλλά επεκτείνεται και στα βαθύτερα στρώματα, και έτσι δημιουργούνται οι γνωστές μας κηλίδες και πανάδες.

 

Η Απάντηση

Το πρόβλημα αυτό βρίσκει εύκολα τη λύση του σε μία θεραπεία που πραγματοποιείται με τη βοήθεια του IPL Laser (Intense Pulsed Light), μίας συσκευής που εκπέμπει έντονο παλμικό φως, το οποίο απορροφάται από τη μελανίνη της πανάδας και την εξαχνώνει. Η ενέργεια του IPL δρα εντελώς στοχευμένα και είναι απολύτως ασφαλής, ενώ η όλη διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη και δεν απαιτεί downtime, επιτρέποντας την άμεση επιστροφή στην καθημερινή μας ρουτίνα. Μετά τη συνεδρία θα υπάρχει ερεθισμός και κοκκινίλα στα σημεία εφαρμογής, όμως σταδιακά υποχωρεί και τελικά οι πανάδες εξαφανίζονται. Για δυσχρωμίες ακόμη πιο βαθιές και δύσκολες, που επιμένουν, η θεραπεία συμπληρώνεται με ένα peeling με κοχικό οξύ, που δρα απόλυτα στοχευμένα, καθώς απορροφάται από τη μελανίνη σε βάθος και «ξεριζώνει» την πανάδα, χωρίς να επηρεάζει το περιβάλλον υγιές δέρμα.

Το IPL γίνεται συνήθως σε 1-3 συνεδρίες των 15-20 λεπτών με μεσοδιάστημα 15 ημερών μεταξύ τους, ενώ το peeling, αν κριθεί απαραίτητο, γίνεται περίπου 2 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας με το IPL.