(+30) 211 1901900
Δευτ. - Παρ: 9:00 - 19:00
contact@regen.gr

Blog

5 Ευεργετικές Ιδιότητες του Αβοκάντο

Το αβοκάντο έχει γίνει ένα από τα πρώτα σε πωλήσεις φρούτα, ακόμη και στη χώρα μας, πολύ μακριά από τον τόπο παραγωγής του. Παρακάτω θα μάθεις γιατί.

 

Πάει το παλιό ρητό «ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα». Στη σύγχρονη διατροφολογία, το αβοκάντο είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των φρούτων. Αν και, για καθαρά οικολογικούς λόγους -καθώς το αβοκάντο είναι ένα φρούτο εισαγωγής και μάλιστα έρχεται από πολύ μακριά- καλό είναι να μην το παρακάνουμε με την κατανάλωσή του, αλλά σίγουρα πρέπει να το εισάγουμε στη διατροφή μας και μάλιστα συστηματικά. Παρακάτω θα βρεις 10 επιστημονικά τεκμηριωμένους λόγους για τους οποίους πρέπει να βάλεις το αβοκάντο στη λίστα με τα ψώνια σου.

 

  1. Θρεπτική Αξία

Τα αβοκάντο έχουν υψηλή θρεπτική αξία και κατατάσσονται στην κατηγορία των superfoods απολύτως δίκαια, καθώς 1 μερίδα αβοκάντο των 100γρ περιέχει:

-26% από την συνιστώμενη ημερήσια δόση σε Βιταμίνη Κ

-20% από την συνιστώμενη ημερήσια δόση σε φυλλικό οξύ

-17% από την συνιστώμενη ημερήσια δόση σε Βιταμίνη C

-14% από την συνιστώμενη ημερήσια δόση σε κάλιο

-14% από την συνιστώμενη ημερήσια δόση σε Βιταμίνη Β5

-13% από την συνιστώμενη ημερήσια δόση σε Βιταμίνη Β6

-10% από την συνιστώμενη ημερήσια δόση σε Βιταμίνη Ε

-επίσης περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο, φωσφόρο και Βιταμίνη Α, Β1 και Β2

– δεν περιέχει χοληστερόλη, νάτριο και είναι χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά.

 

 

  1. Πλούσιο σε Κάλιο

Το αβοκάντο είναι πιο πλούσιο σε κάλιο ακόμη και από τη μπανάνα και το κάλιο είναι απολύτως απαραίτητο για τον οργανισμό, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν έλλειψη καλίου. Το κάλιο συνδέεται με τη χαμηλή πίεση και τη διατήρηση υγιών επιπέδων της κυκλοφορίας του αίματος, που μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

 

  1. Φυτικές Ίνες

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, καθώς περίπου 7% του βάρους του είναι φυτική ίνα, ένα ποσοστό πολύ υψηλό σε σχέση με άλλα φρούτα. Οι φυτικές ίνες συνδέονται με σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες σχετικά με την απώλεια βάρους και τη μεταβολική υγεία.

 

  1. Μείωση Χοληστερόλης

Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως η συστηματική κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς μειώνει την κακή χοληστερόλη LDL και αυξάνει την καλή χοληστερόλη HDL, ενώ μειώνει και τα τριγλυκερίδια στο αίμα.

 

 

  1. Βελτίωση της Όρασης

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ειδικά σε συγκεκριμένες