(+30) 211 1901900
Δευτ. - Παρ: 9:00 - 19:00
contact@regen.gr

Blog

antio-ragades

Αντίο Ραγάδες

Αντίο Ραγάδες

Η συνδυαστική θεραπεία που θα σε βοηθήσει να πεις οριστικά «αντίο» στις ραγάδες που επιμένουν να χαλούν την εικόνα του σώματός σου.

Οι κόκκινες και λευκές ραβδώσεις που εμφανίζονται στην κοιλιά, το στήθος, τους γλουτούς, του μηρούς, τα πόδια, ακόμη και τα μπράτσα ονομάζονται ραγάδες. Στην ουσία είναι δερματικές ουλές, που οφείλονται σε «τραυματισμό» του δέρματος στο χόριο, δηλαδή σε βαθύτερο επίπεδο και οφείλονται σε μεγάλες αυξομειώσεις βάρους – ή απότομη αύξηση ύψους συνήθως στην εφηβεία- που έχουν ως αποτέλεσμα την έντονη τάση του δέρματος, που αν δεν είναι εξαιρετικά ελαστικό, σπάει και δημιουργείται η αντιαισθητική εικόνα των ραγάδων. Στην αρχή οι ραγάδες είναι κόκκινες, ροζ ή μοβ, και τότε είναι και πιο εύκολη η αντιμετώπισή τους, όταν όμως πια γίνουν λευκές, τα πράγματα δυσκολεύουν. Πολύ συχνά οι ραγάδες εμφανίζονται μετά την εγκυμοσύνη, από τις μεγάλες πιέσεις που έχει δεχθεί το δέρμα. Δύο θεραπείες σε συνδυασμό μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση, ή ακόμη και στην εξάλειψη, των ραγάδων, το Fraxel μαζί με αυτόλογη μεσοθεραπεία.

 

Fraxel

Το Fraxel Laser είναι ένα ισχυρό laser κλασματικής τεχνολογίας (fractional technology) και γι’ αυτό είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικό. «Κλασματικό» σημαίνει με απλά λόγια πως η δέσμη φωτός του δεν εκπέμπεται ενιαία αλλά «σπασμένη» σε πολλές μικρο-δέσμες. Κάθε μία μικρο-δέσμη φέρει ισχυρή ενέργεια, η οποία διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, αφήνοντας ανάμεσα σε κάθε «χτύπημα» ανέπαφο υγιή ιστό, πράγμα που κάνει πολύ ταχύτερη την ανάρρωση και την ανάπλαση. Με την εφαρμογή του λοιπόν προκαλείται στην υπό θεραπεία περιοχή ελεγχόμενος τραυματισμός και θερμική βλάβη στα βαθύτερα στρώματα, γεγονός που κινητοποιεί τους ινοβλάστες για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης και ανάπλαση της επιδερμίδας εκ των έσω. Το δέρμα εμφανίζεται σαφώς ανανεωμένο και με σημαντικά βελτιωμένη την εικόνα των ραγάδων. Απαιτούνται τουλάχιστον 3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων μεταξύ τους για ένα καλό αποτέλεσμα.

 

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι η μεσοθεραπεία κατά την οποία ο πλαστικός χειρουργός εγχέει στο δέρμα μας το ίδιο μας το αίμα, και όχι κάποια ξένη προς τον οργανισμό μας ουσία. Η θεραπεία αυτή έχει ισχυρές αναπλαστικές ιδιότητες, τόσο λόγω των αυξητικών παραγόντων που κρύβονται στα αιμοπετάλιά μας όσο και λόγω των ίδιων των νυγμών των βελόνων, όμως δεν μπορεί αυτόνομα να δώσει λύση στο πρόβλημα των ραγάδων. Μπορεί όμως να δράσει συμπληρωματικά, μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματα του Fraxel και προάγοντας την καλύτερη επούλωση των ραγάδων.  Αν λοιπόν, μαζί με τη θεραπεία Fraxel, κάνεις συμπληρωματικά και ένα πρωτόκολλο αυτόλογης μεσοθεραπείας, θα δεις ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς η μεσοθεραπεία θα θρέψει το δέρμα σου εκ των έσω, θα το ενισχύσει και θα επιταχύνει την επούλωση από το Fraxel, ενώ η βελτίωση των ραγάδων είναι ακόμη πιο έντονη και εμφανής.