(+30) 211 1901900
Δευτ. - Παρ: 9:00 - 19:00
contact@regen.gr

Blog

Μαλλιά Ξανά! Μπορεί η απώλεια μαλλιών να αποτελεί το μεγαλύτερο ανδρικό εφιάλτη.

Σήμερα η απώλεια μαλλιών, ένας από τους μεγαλύτερους ανδρικούς εφιάλτες, βρίσκει αποτελεσματική λύση μέσα από την πλαστική χειρουργική, τόσο σε επεμβατικό όσο και σε μη επεμβατικό επίπεδο. Η κληρονομικότητα θεωρείται ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ανδρική «φαλάκρα», όμως πλέον και ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το στρες και η κακή διατροφή σίγουρα δεν βοηθούν την κατάσταση. Τόσο η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP και η Ετερόλογη Μεσοθεραπεία όσο και η προηγμένη τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE είναι αποτελεσματικές λύσεις για το πρόβλημα της τριχόπτωσης, ανάλογα με το βαθμό που παρουσιάζεται στην κάθε ξεχωριστή περίπτωση. 

 

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές τεχνικές της σύγχρονης αισθητικής ιατρικής, αφού δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε ποικίλες περιπτώσεις και μάλιστα μη επεμβατικά. Πέρα από την αντιγήρανση λοιπόν, όπου εφαρμόζεται κατά κόρον διάφοροι τύποι μεσοθεραπείας, η τεχνική αυτή έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και στην αναστολή της τριχόπτωσης αλλά και στην ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων. Τόσο η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP, που πραγματοποιείται με το ίδιο μας το αίμα, όσο και η Ετερόλογη Μεσοθεραπεία, που εφαρμόζει κοκτέιλ ουσιών κατάλληλων για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, είναι μέθοδοι που αποδεδειγμένα βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα του τριχωτού της κεφαλής. Μάλιστα συχνά η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP εντάσσεται συνδυαστικά και ως ενίσχυση του αποτελέσματος σε περιπτώσεις μεταμόσχευσης μαλλιών.

 

Μεταμόσχευση Μαλλιών

Σήμερα η πλέον προηγμένη και αποτελεσματική μέθοδος Μεταμόσχευσης Μαλλιών είναι η FUE (Follicular Unit Extraction). Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, με ταχύτατη ανάρρωση, πολύ φυσικό αποτέλεσμα, που δεν αφήνει ουλές και σημάδια και που παρουσιάζει τεράστια ποσοστά επιτυχίας με μόνιμα αποτελέσματα. Εν αντιθέσει με τις παλαιότερες μεθόδους, κατά τις οποίες ο χειρουργός αφαιρούσε μία ολόκληρη λωρίδα δέρματος από τη δότρια περιοχή και την μεταμόσχευε στην λήπτρια περιοχή, η FUE αφορά στη μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη μία περιοχή στην άλλη. Αυτό σημαίνει πως τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα-ένα από τη μία περιοχή και εμφυτεύονται ένα-ένα στη άλλη. Συνήθως τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται από τα πλάγια ή το πίσω μέρος του κεφαλιού και μεταφέρονται στην κορυφή ή στο μπροστινό τμήμα, που αποτελούν ως επί το πλείστον τις περιοχές αραίωσης. Είναι πολύ σημαντικό ο πλαστικός χειρουργός να μελετήσει και να λάβει υπ’ όψιν τους όλες τις σχετικές παραμέτρους, όπως η ηλικία του ασθενούς, ο βαθμός αλωπεκίας, ο αριθμός τριχοθυλακίων που εμφανίζεται ανά περιοχή κλπ., ώστε να διασφαλίσει τη μέγιστη και καλύτερη δυνατή κάλυψη τόσο στη δότρια όσο και στη λήπτρια περιοχής. Ο χειρουργικός χρόνος μπορεί και να φτάσει τις 8-10 ώρες.