(+30) 211 1901900
Δευτ. - Παρ: 9:00 - 19:00
contact@regen.gr
Title Image

Γαστρεντερολογία

Home  /  Τμήματα  /  Γαστρεντερολογία

Στη REGEN πρωταρχικός και βασικός σκοπός μας είναι να παρέχουμε λύσεις και απαντήσεις σε κάθε πρόβλημα που σας απασχολεί, με τη συνδρομή των καλύτερων ιατρών και ειδικών κάτω από την ίδια στέγη. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από την υπερσύγχρονη πολυκλινική μας και ένα εξειδικευμένο Γαστρεντερολογικό Τμήμα, επανδρωμένο από τους κορυφαίους και πλέον καταρτισμένους ειδικούς ιατρούς, επιστήμονες και νοσηλευτές.

Η Γαστρεντερολογία είναι ο κλάδος της ιατρικής που ασχολείται με παθήσεις του πεπτικού συστήματος, που περιλαμβάνει τα όργανα του γαστρεντερικού σωλήνα, δηλαδή τον οισοφάγο, το στομάχι, το λεπτό και το παχύ έντερο και το ορθό, καθώς και τα όργανα-αδένες που επικουρούν στις λειτουργίες της πεπτικής οδού όπως το ήπαρ, το χοληφόρο σύστημα, η χοληδόχος κύστη και το πάγκρεας.

Ο Γαστρεντερολόγος είναι ο ειδικός εκπαιδευμένος ιατρός, που με τη βοήθεια της γνώσης, της εμπειρίας του και των πιο σύγχρονων διαγνωστικών εξετάσεων, μεθόδων και θεραπειών, μπορεί να διαγιγνώσκει, να αξιολογεί και να θεραπεύει τα νοσήματα του πεπτικού συστήματος, που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας και θέτουν σε κίνδυνο τη συνολική μας υγεία. Η σύγχρονη Γαστρεντερολογία έχει στα χέρια της ισχυρότατα «όπλα», ώστε να είναι σε θέση να εντοπίζει και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα που αφορούν στο πεπτικό σύστημα και τα όργανα που το απαρτίζουν.

Στο πλήρως εξοπλισμένο και άρτια επανδρωμένο Γαστρεντερολογικό Τμήμα της REGEN διενεργούνται με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς πόνο όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και θεραπείες, για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση κάθε γαστρεντερολογικού προβλήματος με τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές και τα πιο σύγχρονα μηχανήματα. Συγκεκριμένα παρέχουμε τις εξής υπηρεσίες, οι οποίες διαρκώς εμπλουτίζονται, καθώς παρακολουθούμε στενά τις διεθνείς εξελίξεις της ιατρικής κοινότητας:

  • Διαγνωστική Γαστρεντερολογία και Προηγμένη Ενδοσκόπηση ανώτερου (Γαστροσκόπηση) και κατώτερου πεπτικού σωλήνα (Κολονοσκόπηση).
  • Επεμβατική ενδοσκόπηση ανώτερου και κατώτερου πεπτικού (EMR, BOVA).
  • Καυτηριασμό αγγειοδυσπλασιών, μετακτινικής κολίτιδας, αιμορραγούντων όγκων, κονδυλωμάτων (APC ).
  • Ενδοσκοπική αιμόσταση αιμορραγούντων ελκών πεπτικού σωλήνα.
  • Ενδοσκοπική τοποθέτηση ενδογαστρικού μπαλονιού παχυσαρκίας.
  • Ενδοσκοπική απολίνωση αιμορροΐδων με τοποθέτηση ελαστικών δακτυλίων.
  • Μη επεμβατική και ανώδυνη διάγνωση Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού με εξέταση αναπνοής.
  • Αλλαγή σωλήνα γαστροστομίας.
  • Ανώδυνη κολονοσκόπηση με τη χρήση νερού.
  • Πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία διαφόρων γαστρεντερολογικών νοσημάτων.

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η Γαστροσκόπηση και η Κολονοσκόπηση αποτελούν διαγνωστικές εξετάσεις της ανώτερου και του κατώτερου πεπτικού σωλήνα αντίστοιχα. Στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα της REGEN οι ανωτέρω εξετάσεις πραγματοποιούνται με αυστηρά πρωτόκολλα ενδοσκόπησης με τη χρήση ενδοσκοπίων που ενσωματώνουν τεχνολογία υψηλής ανάλυσης – High Definition, δυνατότητα χρωμοενδοσκόπησης με χρωστικές ουσίες αντίθεσης, μεγεθυντική χρωμοενδοσκόπηση και τεχνολογία εικονικής χρωμοενδοσκόπησης με οπτικό φίλτρο Narrow Band Imaging (NBI) για τη διάγνωση πρώιμων καρκινικών βλαβών του οισοφάγου (οισοφάγος Barrett), του στομάχου (ατροφικής γαστρίτιδας και εντερικής μετάπλασης) και του παχέος εντέρου, όπως είναι οι πολύποδες.

Επίσης πραγματοποιείται πανχρωμοενδοσκόπηση σε Ελκώδη Κολίτιδα (χρόνια φλεγμονώδης νόσος που προσβάλλει αποκλειστικά το παχύ έντερο και συνήθως ακολουθεί μια κλινική πορεία με υφέσεις και εξάρσεις), ενώ στη REGEN οι τεχνικές επεμβατικής ενδοσκόπησης ανώτερου και κατώτερου πεπτικού πραγματοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, όπως με ενδοσκοπική αφαίρεση πολυπόδων με EMR, δηλαδή με Ενδοσκοπική Βλεννογόνική Εκτομή με χρήση ηλεκτροδιαθερμίας BOVA, που διαθέτει λειτουργία αυτόματης ρύθμισης έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείται (Endo-cut). Πρόκειται για τις πιο ασφαλείς και αξιόπιστες νέες τεχνικές της σύγχρονης γαστρεντερολογίας, που κάνουν τις παλαιότερα «τρομακτικές» εξετάσεις της γαστροσκόπησης και της κολονοσκόπησης εξαιρετικά απλές και εύκολες για τον ασθενή.

Μερικές ακόμη δυνατότητες είναι ο καυτηριασμός αγγειοδυσπλασιών, μετακτινικής κολίτιδας και αιμορραγούντων όγκων πεπτικού σωλήνα, καθώς και κονδυλωμάτων της ορθο-πρωκτικής περιοχής με τη χρήση της τεχνικής APC (Argon Plasma Coagulation) ως μέθοδος θεραπείας στα πλαίσια μίας γαστροσκόπησης ή μίας κολονοσκόπησης. Η διαθερμοπηξία με APC είναι μία ενδοσκοπική μέθοδος καυτηριασμού με τη χρήση του ευγενούς αερίου Αργό, κατά την οποία ο καυτηριασμός γίνεται μέσω ενός ακροφυσίου, χωρίς την άμεση επαφή με τη βλάβη, και με ταυτόχρονη χρήση υψηλής συχνότητας ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ελεγχόμενο «έγκαυμα» για τη θεραπεία της βλάβης να είναι πολύ μικρό και να επουλώνεται ταχύτατα.

Παράλληλα, στα πλαίσια των ενδοσκοπικών εξετάσεων μπορούμε να προβούμε σε ενδοσκοπική αιμόσταση αιμορραγούντων ελκών του πεπτικού σωλήνα με εξαιρετικά αποτελέσματα, σε ενδοσκοπική τοποθέτηση ενδογαστρικού μπαλονιού παχυσαρκίας, χωρίς τη δύσκολη και με μακρά αποθεραπεία που συνοδεύει τη διενέργεια βαριατρικού χειρουργείου, σε ενδοσκοπική απολίνωση αιμορροΐδων με τοποθέτηση ελαστικών δακτυλίων με τη βοήθεια του κολονοσκοπίου, μία διαδικασία πολύ πιο εύκολη από την παραδοσιακή χειρουργική αντιμετώπιση. Στη REGEN επίσης μπορεί να πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια αλλαγή του σωλήνα γαστροστομίας με ενδοσκοπική προσέγγιση.

ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

Πρόκειται για την εξειδικευμένη εξέταση με την οποία ο γιατρός μπορεί να έχει εικόνα του εσωτερικού του οισοφάγου, του στομάχου και του δωδεκαδάκτυλου. Πραγματοποιείται με ένα όργανο που λέγεται γαστροσκόπιο και είναι ένας μακρύς και εξαιρετικά ελαστικός σωλήνας διαμέτρου μόλις λίγων χιλιοστών. Αυτό το όργανο διαθέτει στην άκρη του μία κάμερα με φως και η εικόνα που καταγράφει μεταφέρεται σε ειδική οθόνη υψηλής ευκρίνειας, ώστε ο γιατρός να μπορεί να δει με λεπτομέρεια το εσωτερικό του άνω πεπτικού συστήματος και να εντοπίσει το όποιο τυχόν πρόβλημα.

 

Γιατί κάνουμε γαστροσκόπηση;

Θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες εξετάσεις της σύγχρονης γαστρεντερολογίας, αφού επιτρέπει τη διάγνωση και τη θεραπεία των περισσότερων παθήσεων του οισοφάγου, του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου, όπως οισοφαγίτιδα, οισοφάγος Barrett, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, κιρσοί οισοφάγου, νεοπλασίες οισοφάγου–στομάχου, γαστρίτιδα, πεπτικό–δωδεκαδακτυλικό έλκος, δυσπεψία, κοιλιοκάκη κλπ. Η γαστροσκόπηση προσφέρει την δυνατότητα γρήγορης και ασφαλούς διάγνωσης των παθήσεων αυτών, καθώς και τη δυνατότητα και θεραπευτικής παρέμβασης μέσω του ενδοσκοπίου.

Ενδείξεις για να πραγματοποιηθεί γαστροσόπηση μεταξύ άλλων είναι:

  • Αναιμία
  • Ανορεξία, ανεξήγητη απώλεια βάρους
  • Κάψιμο στο στήθος
  • Υποτροπιάζοντες έμετοι ή τάση για εμετό
  • Δυσφαγία, δυσκαταποσία, αίσθημα στάσης του φαγητού στο λαιμό ή στο θώρακα
  • Δυσπεπτικά ενοχλήματα σε άτομα μεγάλης ηλικία
  • Ιστορικό γαστρικού καρκίνου στην οικογένεια
  • Ανεξήγητος κοιλιακός πόνος
  • Χρόνια διάρροια
  • Αιμορραγία πεπτικού
Πριν τη γαστροσκόπηση

Ο ασθενής πρέπει να είναι εντελώς νηστικός για τουλάχιστον 8 ώρες, ενώ μπορεί να καταναλώσει νερό μέχρι 3 ώρες πριν την εξέταση. Πρέπει να έχει ενημερώσει το γιατρό του για όποια τυχόν φαρμακευτική αγωγή λαμβάνει, ώστε ο γιατρός να αποφασίσει αν κάποια φάρμακα θα πρέπει να διακοπούν πριν την εξέταση, όπως επίσης και για τυχόν αλλεργίες σε φάρμακα. Είναι καλό ο ασθενής να προσέρχεται για την εξέταση με συνοδό, καθώς δεν θα μπορεί να οδηγήσει μετά τη γαστροσκόπηση.

Κατά τη διάρκεια της γαστροσκόπησης

Ο ασθενής ξαπλώνει στο εξεταστικό κρεββάτι και τοποθετείται ειδικό μηχάνημα για την παρακολούθηση των παλμών του και της οξυγόνωσης του αίματός του. Επίσης τοποθετείται ειδικό περιστόμιο, για να μην έρχεται το γαστροσκόπιο σε επαφή με τα δόντια του ασθενούς. Η εξέταση πραγματοποιείται με τη χορήγηση μέθης από παρόντα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αναισθησιολόγο. Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερα από 10-15 λεπτά. Κατά την εξέταση ελέγχεται με τεράστια ακρίβεια το εσωτερικό του οισοφάγου, το στομάχι και ο δωδεκαδάκτυλος, ενώ εάν χρειάζεται, με το ίδιο το ενδοσκόπιο, λαμβάνονται δείγματα για βιοψία.

 

Μετά τη γαστροσκόπηση

Ο ασθενής ξυπνά λίγα λεπτά αργότερα, όμως παραμένει κάποια ώρα στην ανάνηψη, ώστε να βρίσκεται υπό παρακολούθηση μέχρι να συνέλθει εντελώς. Εν συνεχεία λαμβάνει τις οδηγίες από το γιατρό του και αναχωρεί για το σπίτι.

 

Χρήσιμες πληροφορίες
 • Συστήνεται ο ασθενής να συνοδεύεται από κάποιο οικείο του πρόσωπο, το οποίο και θα φροντίσει για την ασφαλή επιστροφή του στο σπίτι και θα ακούσει τις οδηγίες του γιατρού, σε περίπτωση που ο ασθενής αδυνατεί να τις συγκρατήσει λόγω της μέθης.
 • Μετά την εξέταση και για το υπόλοιπο της ημέρας ο ασθενής δεν επιτρέπεται να οδηγήσει ή να χειριστεί μηχανήματα, λόγω των μειωμένων πιθανώς αντανακλαστικών του από την αναισθησία.
 • Η γαστροσκόπηση μπορεί να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με κολονοσκόπηση, όταν αυτό απαιτείται.
 • Πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή εξέταση, η οποία στις μέρες μας θεωρείται και εξαιρετικά απλή και ανώδυνη. Κάποιες πιθανές παρενέργειες που θα μπορούσαν να εμφανιστούν είναι ο ερεθισμός στο λάρυγγα, πρήξιμο στο στομάχι κλπ.

ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ

Πρόκειται για την εξειδικευμένη εξέταση με την οποία ο γιατρός μπορεί να έχει εικόνα του εσωτερικού τοιχώματος του παχέος εντέρου, τμημάτων του λεπτού εντέρου καθώς και του τελικού τμήματος του λεπτού εντέρου. Πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός οργάνου που ονομάζεται κολονοσκόπιο και είναι ένας μακρύς και εξαιρετικά εύκαμπτος σωλήνας διαμέτρου ελαχίστων χιλιοστών, που εισάγεται στον ασθενή από τον πρωκτό και ανεβαίνει. Αυτό το όργανο διαθέτει στην άκρη του μία κάμερα με φως και η εικόνα που καταγράφει μεταφέρεται σε ειδική οθόνη υψηλής ευκρίνειας, ώστε ο γιατρός να μπορεί να δει με λεπτομέρεια το εσωτερικό του εντέρου.

 

Γιατί κάνουμε κολονοσκόπηση;

Θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες εξετάσεις της σύγχρονης γαστρεντερολογίας, αφού επιτρέπει τη διάγνωση και τη θεραπεία των πολλών παθήσεων του κατώτερου πεπτικού σωλήνα, όπως το διαρροϊκό σύνδρομο, η παθολογική δυσκοιλιότητα, οι ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου, όπως η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος Crohn, οι πολύποδες του εντέρου, η εκκολπωμάτωση του εντέρου, οι νεοπλασίες του εντέρου κλπ.

Ενδείξεις για να πραγματοποιηθεί κολονοσκόπηση μεταξύ άλλων είναι:

  • Ηλικία 45–75 ετών για προληπτικούς λόγους.
  • Αίμα στα κόπρανα
  • Αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου, ξαφνική δυσκοιλιότητα ή διάρροιες που επιμένουν
  • Αναιμία
  • Μακροχρόνιος και αναίτιος κοιλιακός πόνος
  • Οικογενειακό ιστορικό καρκίνου παχέος εντέρου
Πριν την κολονοσκόπηση

Ο ασθενής πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένες οδηγίες που θα του δοθούν πριν την κολονοσκόπηση, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιτυχία και ακρίβεια η εξέταση. Ο σωστός καθαρισμός του εντέρου με συγκεκριμένη δίαιτα και χρήση καθαρτικών τις προηγούμενες της εξέτασης ημέρες είναι απαραίτητος, ώστε τα αποτελέσματα της εξέτασης να είναι αξιόπιστα. Η αυστηρότητα και η μορφή της παραπάνω προετοιμασίας και οι ημέρες που θα διαρκέσει εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, η κατάσταση της υγείας και οι συνήθειες του ασθενούς. Επίσης ο ασθενής πρέπει να έχει ενημερώσει το γιατρό του για όποια τυχόν φαρμακευτική αγωγή λαμβάνει, ώστε ο γιατρός να αποφασίσει αν κάποια φάρμακα θα πρέπει να διακοπούν πριν την εξέταση, όπως επίσης και για τυχόν αλλεργίες σε φάρμακα. Είναι καλό ο ασθενής να προσέρχεται για την εξέταση με συνοδό, καθώς δεν θα μπορεί να οδηγήσει μετά την κολονοσκόπηση.

Κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης

Ο ασθενής ξαπλώνει στο εξεταστικό κρεββάτι και τοποθετείται ειδικό μηχάνημα για την παρακολούθηση των παλμών του και της οξυγόνωσης του αίματός του. Η εξέταση πραγματοποιείται με τη χορήγηση μέθης από παρόντα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αναισθησιολόγο. Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερα από 15-20 λεπτά. Ο γιατρός εισάγει το κολονοσκόπιο από τον πρωκτό και το προωθεί προς τα πάνω μέσα στο παχύ έντερο και μέχρι 20 περίπου εκατοστά στο λεπτό έντερο. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης μπορούν να ληφθούν δείγματα για βιοψία, καθώς και να ανευρεθούν πολύποδες, δηλαδή προκαρκινικές αλλοιώσεις στο τοίχωμα του εντέρου, οι οποίοι μπορεί να αφαιρεθούν επί τόπου.

 

Μετά την κολονοσκόπηση

Ο ασθενής ξυπνά λίγα λεπτά αργότερα, όμως παραμένει κάποια ώρα στην ανάνηψη, ώστε να βρίσκεται υπό παρακολούθηση μέχρι να συνέλθει εντελώς. Εν συνεχεία λαμβάνει τις οδηγίες από το γιατρό του και αναχωρεί για το σπίτι.

 

Εναλλακτική Τεχνική με Νερό

Στη REGEN παρέχουμε τη δυνατότητα διενέργεια της κολονοσκόπησης με τη χρήση νερού, γνωστή και ως «υδροκολονοσκόπηση», μέσω ειδικής αντλίας που επιτρέπει πλήρως ανώδυνη ενδοσκόπηση κατώτερου πεπτικού, σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς καν τη χορήγηση καταστολής, και παράλληλα τη καλύτερη επισκόπηση του βλεννογόνου για ανίχνευση πολυπόδων. Η εναλλακτική της χρήσης νερού, αντί της κλασσικής προσέγγισης που απαιτεί «φούσκωμα» του εντέρου με αέρα ή διοξείδιο του άνθρακα, συνοδεύεται από κάποια συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, όπως είναι η λιγότερη ή και καθόλου αναλγησία, η δυνατότητα κολονοσκόπησης σε άτομα με πολλές συμφύσεις στην κοιλιακή χώρα μετά από επεμβάσεις, η πιο εύκολη και με λιγότερη αιμορραγία αφαίρεση των πολυπόδων κλπ.

 

Χρήσιμες πληροφορίες
 • Συστήνεται ο ασθενής να συνοδεύεται από κάποιο οικείο του πρόσωπο, το οποίο και θα φροντίσει για την ασφαλή επιστροφή του στο σπίτι και θα ακούσει τις οδηγίες του γιατρού, σε περίπτωση που ο ασθενής αδυνατεί να τις συγκρατήσει λόγω της μέθης.
 • Μετά την εξέταση και για το υπόλοιπο της ημέρας ο ασθενής δεν επιτρέπεται να οδηγήσει ή να χειριστεί μηχανήματα, λόγω των μειωμένων πιθανώς αντανακλαστικών του από την αναισθησία.
 • Η κολονοσκόπηση μπορεί να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με γαστροσκοπηση, όταν αυτό απαιτείται.
 • Πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή εξέταση, η οποία στις μέρες μας θεωρείται και εξαιρετικά απλή και ανώδυνη. Κάποιες πιθανές παρενέργειες που θα μπορούσαν να εμφανιστούν είναι πρήξιμο στο στομάχι, ενόχληση στον πρωκτό κλπ.
 • Τα αποτελέσματα της εξέτασης παραλαμβάνονται αυθημερόν.
 • Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία συνιστά τον ετήσιο έλεγχο με κολονοσκόπηση για κάθε άτομα ηλικίας 45 έως 75 ετών.
 • Θα υπάρξουν από το γιατρό συγκεκριμένες οδηγίες διατροφής και για κάποιες ημέρες μετά την εξέταση.

ΕΛΙΚΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΥΛΩΡΟΥ

Στη REGEN πραγματοποιείται μη επεμβατική και ανώδυνη διάγνωση, καθώς φυσικά και επανέλεγχος μετά τη θεραπεία, για τη λοίμωξη από Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter pylori) με δοκιμασία αναπνοής. Πρόκειται για ένα κοινό βακτηρίδιο του στομάχου που σε ορισμένους ανθρώπους προκαλεί πόνο στην άνω κοιλιά, φούσκωμα, ναυτία ή έμετο, συναντάται πολύ συχνά στο γενικό πληθυσμό αλλά πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Όμως σε μερικούς ανθρώπους μπορεί προκαλέσει ή να επιδεινώσει ένα έλκος του στομάχου ή δωδεκαδακτύλου, έναν καρκίνο του στομάχου, ένα λέμφωμα του στομάχου ή εξωγαστρικές εκδηλώσεις όπως γλαύκωμα, νόσο Alzheimer, αιματολογικές παθήσεις, στεφανιαία νόσο κλπ

 

Διάγνωση

Η ανίχνευση του μικροβίου μπορεί να γίνει:

 • με δείγμα αίματος
 • με ειδική μέτρηση του 13C του εκπνεόμενου αέρα (δοκιμασία αναπνοής)
 • με δείγμα ιστού που λαμβάνεται κατά τη γαστροσκόπηση.

Την επιλογή της μεθόδου διάγνωσης που θα ακολουθηθεί θα την κάνει ο ειδικός γαστρεντερολόγος, συνυπολογίζοντας όλες τις συνθήκες που αφορούν στο συγκεκριμένο άτομο, όπως η ηλικία, η διάρκεια και η βαρύτητα των συμπτωμάτων κλπ. Τα τελευταία χρόνια, και ειδικά σε περιπτώσεις επανελέγχου μετά από θεραπεία, προκρίνεται αρκετά το τεστ αναπνοής, καθώς είναι ανώδυνη και αρκετά αξιόπιστη διαδικασία.

Διαδικασία Τεστ Αναπνοής

Ο ασθενής εκπνέει σε δύο μπουκαλάκια, εν συνεχεία πίνει ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι και ένα ειδικό υγρό και εκπνέει ξανά στα δύο άλλα μπουκαλάκια μετά από 30 λεπτά. Τα δείγματα συλλέγονται και γίνεται μέτρηση του 13C του εκπνεόμενου αέρα από ένα μηχάνημα υψηλής ακρίβειας. Με βάση την ποσότητα του 13C της αναπνοής πριν και μετά την λήψη του ειδικού χαπιού, το αποτέλεσμα είναι θετικό ή αρνητικό. Ο ασθενής θα πρέπει να μην έχει καταναλώσει τροφή ή υγρά τουλάχιστον 6 ώρες πριν την εξέταση, ενώ απαγορεύεται να έχει λάβει συγκεκριμένα φάρμακα τον τελευταίο μήνα πριν εξεταστεί.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

Στη REGEN και σε όλα της τα τμήματα πιστεύουμε πολύ στην πρόληψη, ως την καλύτερη μέθοδο θεραπείας. Έτσι και στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα μας δίνουμε τεράστια βάση στην πρόληψη, και φυσικά στη διάγνωση και τη θεραπεία, κάθε γαστρεντερολογικού νοσήματος. Εδώ ο έμπειρος επικεφαλής και εξειδικευμένος Γαστρεντερολόγος και η άρτια εκπαιδευμένη ομάδα του βρίσκονται δίπλα σας για να προλάβουν, να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν με τις πιο σύγχρονες μεθόδους όλα τα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν σε σχέση με το πεπτικό σας σύστημα, όπως

 • δυσπεψία,
 • γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση,
 • δυσφαγία,
 • κοιλιακό άλγος,
 • διερεύνηση σιδηροπενικής αναιμίας,
 • πεπτικό έλκος,
 • γαστρίτιδα,
 • αιμοροϊδοπάθεια,
 • ραγάδα δακτυλίου,
 • αιματοχεσία,
 • μετεωρισμός,
 • δυσκοιλιότητα,
 • διάρροια,
 • κοιλιοκάκη,
 • λειτουργική δυσπεψία,
 • σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου,
 • ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου (Ελκώδης κολίτιδα, νόσος του Crohn),
 • σύνδρομο βακτηριακής υπερανάπτυξης του λεπτού εντέρου κλπ